Båstad

Kommer du norrifrån och skall besöka Båstad så är det precis när du kört över Hallandsåsen som du skall svänga av till höger mot sommarpärlan Båstad. Båstad är en ort belägen på Bjärehalvön i norra delen av Skåne så längt västerut du kan komma i landskapet. Bjärehalvön är ett stort turistmål för många och dess varma klimat lockar både golfspelare och de mer intresserade av kultur och natur. Här odlas det mycket potatis och det är ganska vanligt att den första färskpotatisen kommer just från Bjärehalvön. Vill man bada finns det massor av fina ständer att välja på och förhoppningvis är temperaturen i vattnet acceptable också. En personlig favorit är Hemmeslövs strand som är härlig sandstrand där även hundar får bada och det finns gott om promenadstigar i närheten. Missa inte det!

Båstad är känt för mycket men det är framför allt ortens position som en av de mest besökta sommarstäderna i Sverige som man tänker på först. Här spelas varje sommar en stor tennisturnering som heter Swedish Open, som lockar mängder med sport och fest-intresserade besökare. Just den här turneringen har med åren också blivit en självklar mötespunkt för näringslivet där man passar på att blanda nöje med affärer under det två veckor som turneringen pågår. Evenemanget äger alltid rum i Juli så bra väder är vanligt. Båstads tennisstadion rymmer knappa 6000 åskådare och samtidigt som den stora huvudturneringen pågår kan man också se knattarna spela i Kalle Anka Cup.

Tänk på att om du skall besöka Båstad vid den här tidpunkten så måste du vara ute i väldigt god tid om du skall övernatta på hotell eller vandrarhem. En mycket bra guide över Båstads hotell hittar du på sajten www.hotellbåstad.nu där du kan läsa mer om varje hotell samt enkelt göra din bokning online. Det finns också en del campingar i området, där kan bo lite billigare.

Båstad har sitt ursprung redan på 1400-talet och blev under detta århundrandet också erkänt som en officell stad. Det bor cirka 5000 fasta invånare på orten men det antalet mångdubblas som sagt under de ljusa månaderna på året. Vill man besöka Båstad också känna att det är ett ganska lugnt tempo skall du definitivt undvika sommarmånaderna då det är väldigt högt tempo i staden. Prova i så fall att besöka Båstad under försommaren eller tidig höst då området är absolut vackrast.

Comments are closed.

Trackback URL for this entry