Karlskrona

Karlskrona som ligger i Blekinge är residensstad för Blekinge län och har en historia som en sjömilitär stad. Karlskrona är känd för sin fantastiskt fina skärgård som består av ett antal fina öar belägna längst ut i kustbandet. Det finns faktiskt över 1600 öar i skärgården även om de flesta är mycket små. Den största och mest kända ön i skärgården är Trossö som faktiskt är den ö där Karlskrona byggdes kring under 1600-talet. Staden grundades av Karl XI och fick sina stadsrättigheter i slutet på 1600-talet. Vad många kanske inte vet är att Karlskrona är upptaget som den nionde staden i Sverige som finns med på Unescos eftertraktade lista över världsarv. Anledningen till detta återfinns i de centrala delarna av staden som rymmer många fina välbevarade byggnader med ursprung i marin miljö. Det är alltså Karlskonas historia som örlogsstad som gjort att man kvalificerat sig på den eminenta listan.

Marinmuseeumet

Detta fantastiska museum behandlar allt som finns att veta om den svenska marina historian. Museet är beläget på ön Stumholmen som fram till 1970 fungerade som arbetsplats för militären. Det finns förutom olika utställningar, samling av olika föremål, ett omfattande arkiv över gamla marina ritningar och sist men inte minst ett mycket omfattande arkiv av bilder. Det är fler än 200.000 besökare som varje år tar del av den fantastiska marina historien som trakten har att erbjuda. Det är mycket väl värt ett besök och är en av undertecknads absoluta favoriter i Karlskona. Väl värt ett besök!

Hotell i Karlskrona

Det finns ett stort utbud av olika spännande hotell i Karlskrona. Det finns en heltäckande guide över karlskronas hotell som du hittar på länken. Där får man läsa mer noggrant om totalt 12 stycken olika hotell som du kan välja bland. Hotellen är uppdelade efter hur många stjärnor de har samt du kan också enkelt boka det hotell du önskar bo på online.

Karlskorna är en av mest spännande städerna i södra Sverige och är given över de städer i Skåne och Blekinge som platser på skanewebben.nu. Det finns förstås massor av spännande saker att göra i Karlskrona men vi kan inte ta upp allt här. Förhoppningsvis får du själv snart chansen att besöka staden och uppleva den mysiga marina miljön med dina egna sinnen!

Comments are closed.

Trackback URL for this entry