Landskrona

Lite matnyttigt om Landskrona

Landskrona är ett Skånes tredje största stad med ca 60 000 invånare. Staden ligger mycket vackert vid Öresund och staden stoltserar med flera härliga stränder som sträcker sig kilometer. Landskrona är också populärt med tanke på närheten till både Halmstad, Malmö samt Helsingborg.

Att göra runt Landskrona

Vi rekommenderar definitivt att man ska kolla in den lilla ön Ven som ligger i Öresund mellan Skåne och Danmark. Här har man utsikt över Skåne på ena sidan och över Danmark på andra. Vid soligt och klart väder kan man se ända till Öresundsbron i söder.
De flesta som här Ven tänker genast på cykling då det är det bästa och smartaste sättet att ta sig fram på ön. Förutom att det ger en stunds motion är det enkelt att stanna för att njuta av utsikten eller varför inte ta en picknick i det gröna eller varför inte ett bad vid en av de många strändremsorna på ön.
Vill ni hyra cykel så finns uthyrningen vid toppen av backen vid Bäckviken. Vens cykeluthyrning har cyklar för både vuxna och barn och det finns massor med olika cyklar att hyra som tex tandemcyklar, cykelkärror, handikappcyklar och barnsitsar. Dock måste man ta med egen cykelhjälm så glöm inte det.

En annan sevärdhet vi rekommenderar är den fina Parkstaden. Landskrona är vida känt för sina härliga träödgårdar och grönska sent in på hösten och det finns många parker runt staden. I vissa delar av staden är det så att man kan praktiskt taget vandra från park till park.

En kul grej som vi tycker man ska se är skulptören Daniel Anderssons praktfulla konstverk av parkens 120 år gamla almar. Man kan hitta dessa konstverk i slottskogen. I Karlslundsparken kan man ta med hela familjen och ta en gp fika i gräset eller varför inte göra ett besök på stadens djurpark där man hittar djur från hela världen. Det finns även lekparker och cafe här.

Boende är ganska enkelt att få tag på runt Landskrona men ska man bo på hotell rekommenderar vi att man bokar i god tid då det endast finns tre st hotell i de centrala delarna av staden. Läs mer om dessa på www.hotelllandskrona.net, eller på www.landskrona.se

Ett sista tips är att besöka Glumslövs backar där det är lätt att gå upp helt i den helt fantastiska utsikten över kullar och dalar som vetter ut mot Öresund. Vid klart och soligt väder sträcker sig utsikten till Danmark och Köpenhamn.

Comments are closed.

Trackback URL for this entry