Lund – en gammal stad

Lund är en av Sveriges äldre städer och det finns precis hur mycket som helst att göra i den staden med den fantastiska domkyrkan. Lund är beläget i den sydvästliga delen av landskapet Skåne och själva tätorten Lund har cirka 83.000 invånare. Hela kommunen har knappt 115.000 invånare och det är en region på stark frammarsch. Att går runt i Lund är en ganska spännande upplevelse då man slås av hur stor skillnad det är i ålder mellan olika byggnader, stadskärnan är delvis bevarad med alla sina fantastiska byggnader men det finns också en stor mängd nya moderna byggnader och det kontrasten är ganska ovanligt nu för tiden i svenska städer. Lund är en också en stor universitetsstad där både Lunds universitet och den tekniska högskolan sätter Lund på utbildningskartan.

Turister som besöker Lund, och det är ganska många varje år, har alltid något spännande att hitta på. Bland annat finns det en väldigt stark musikscen i Lund där många lokala band och artister visar upp sig på någon av alla stadens cafeér, pubar och klubbar. Exempelvis märks musikintresset också på grund av att Lund är en av de städer med flest körer i hela landet. Om du skall stanna i Lund några dagar och behöver boka ett hotell kan vi starkt rekommendera den omfattande guiden över Lunds alla hotell som du hittar och du följer denna länken, här läser du mer om Lunds hotell och man får också möjlighet att boka hotellen online till ett fördelaktigt pris. Mer information som öppteider mm. om Lunds turistbyrå finns här

Många har säkert någon gång hört talas om Tv-programmet ”Fråga Lund” som sändes i nästan 40 år och det satte verkligen staden Lund på kartan. Panelen bestod av ett antal kloka välutbildade människor, många med professor som titel, som svarade på tittarnas frågor.
Lund har på grund av närheten till många olika stora städer i Skåne många pendlare. Många av kommunens invånare jobbar i de närliggande städerna Helsingborg, Malmö och också den danska huvudstaden Köpenhamn.

Links:

Comments are closed.

Trackback URL for this entry